Acht 1 – EMK 1 5 – 3

Klik hier voor een verslag met foto’s.

In de beginfase liet EMK zien enkel en alléén voor de winst te komen. Acht had duidelijk moeite met het reactievoetbal dat EMK speelde. In de 13e minuut opende Rik Slaats de score voor EMK. Hierna stelde Acht orde op zaken, Max Wijgergangs kopte een voorzet van Daniël Verkerk in de 32e minuut prachtig binnen en bracht de stand op 1 -1. Nog voor rust reageerde Roy Roestenburg alert op een schot van Indy Wouterse. De doelman van EMK had de bal niet klem en Roy Roestenburg schoot de terugspringende bal binnen, ruststand 2-1.

Kort na rust was de stand alweer gelijk, het was opnieuw Rik Slaats die een voorzet (na 2 missers van Acht om de bal weg te werken) bij de 2e paal binnenschoot. Acht verwerkte deze gelijkmaker snel want binnen 5 minuten stond het opnieuw op voorsprong. Indy Wouterse maakte een rush langs 2 spelers van EMK, zijn voorzet vanaf de achterlijn werd door Daniël Verkerk binnen geschoven: 3-2 voor Acht. Goudhaantje Rick van den Boogaard van EMK maakte de stand weer gelijk (3-3) middels een individuele actie in het strafschopgebied.

In de laatste 20 minuten van de wedstrijd deelde Acht de nekslag uit aan EMK. Indy Wouterse schoot de bal uit een gesmoord schot van Melvin van der Groen vanaf 16 meter direct achter de doelman van EMK dit betekende 4-3 met nog een kwartier te spelen. Kort hierna zette Roy Roestenburg een blok op het middenveld, de bal werd opgepikt door Daniël Verkerk die Indy Wouterse bediende. Indy Wouterse ging op snelheid langs zijn tegenstander en schoot de bal diagonaal binnen, hiermee bepaalde hij de eindstand op 5-3.

Door deze mooie overwinning doet Acht nog steeds mee om de 4e plaats op de ranglijst. Die plek levert aan het eind van de competitie deelname aan de nacompetitie op. Komende zondag speelt Acht uit tegen ELI in Lieshout, hierna volgt nog een thuiswedstrijd tegen vv Boskant.