SDO’39 – Acht 2 – 1

Voor de 2e competitiewedstrijd moest Acht afreizen naar Lage Mierde. SDO’39 werd in de nacompetitie van het afgelopen seizoen over 2 wedstrijden met 1 doelpunt verschil uitgeschakeld door Wodan. Een geduchte tegenstander dus voor Acht dat de wedstrijd sterk begon. Binnen 8 minuten kreeg Indy Wouterse 2 mogelijkheden om voor Acht de score te openen: eerst zag hij de bal na een schot van de lijn gehaald worden en even later was de doelman van SDO’39 te sterk in een 1:1 situatie. Ook het vizier van Roy Roestenburg stond in deze fase van de wedstrijd niet op scherp. Een voorzet van Shentley Mathilda werd prima aangenomen maar het daaropvolgende schot ging diagonaal voorlangs het doel van SDO’39. Nadat Melvin van der Groen de bal na een schot via een tegenstander net naast het doel zag verdwijnen begon Sid Pelle van achteruit aan een rush over de as. Na het passeren van 3 SDO-ers speelde Sid de bal breed op Roy Roestenburg. Zijn bekeken boogbal vanaf 16 meterlijn verdween via de vingertoppen van de doelman net over het doel. Het was echt ongelooflijk dat na een half uur spelen de stand nog steeds 0-0 was. Het vorige week zo effectief spelende Acht had dit keer moeite met het afmaken van de kansen.

Direct na rust passeerde Indy Wouters 2 tegenstanders en speelde hij de bal naar de in het 5 metergebied vrijstaande Robertino Geerings. Na de aanname zou dit van dichtbij de 0-1 moeten zijn geweest maar opnieuw was het de doelman van SDO die een verdiende openingstreffer van Acht voorkwam. Uit de tegenaanval kreeg een spits van SDO een 100% kans: een lage voorzet werd bij de 2e paal op doelman Mark van der Heijden geschoten. Na 55 minuten spelen kwam dan toch het verlossende moment: een bal uit een hoekschop van Robertino Geerings verdween in 1x in het doel van SDO’39: 0-1. Hierna kreeg Indy Wouterse nog de mogelijkheid om de score te verdubbelen maar 2 spelers van SDO’39 konden dit op het laatste moment via een botsing nog voorkomen.

Het venijn zat in de staart van deze wedstrijd. Een iets te korte terugspeelbal van Bart van den Hurk werd in de 86e min. onderschept en een aanvaller van SDO schoof de bal onder Mark van der Heijden door: 1-1.

Héél Lage Mierde was blij met een gelijkspel maar het werd uiteindelijk een overwinning want 2 minuten in blessuretijd verdween een “halve kopbal” uit een hoekschop nogmaals in het doel van Acht. Door zelf zijn mogelijkheden niet te benutten verloor Acht deze wedstrijd onfortuinlijk. Hopelijk staat komende zondag het vizier weer op scherp als De Weebosch naar Acht komt.

Klik hier voor het verslag met foto’s.

Jungle BBQ URBAN PARTY

Zondag 26 mei vindt de jaarlijkse BBQ weer plaats. De BBQ is van oudsher voor volwassenen, maar uiteraard is de keuken open en kunnen de kinderen een frietje en een snack kopen. Alle vrijwilligers, seniorenleden en eventuele partners zijn welkom bij de BBQ die deze keer in een speciaal jasje […]