HMVV – Acht 1 – 1

Klik hier voor het verslag met foto.

Na 2 gelijke spelen moest Acht de wedstrijd tegen HMVV in Hooge Mierde eigenlijk winnen om
uitzicht te houden op een eventueel kampioenschap. In een wedstrijd waarin sprake was van enkel
werkvoetbal met heel veel strijd moest Acht uiteindelijk genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.
Door dit 3e gelijke spel op rij is de achterstand op de koplopers BES en Hapert opgelopen naar 7
punten. Met nog 7 wedstrijden te gaan is Acht nog steeds niet definitief afgehaakt maar de ploeg
moet nu wel haar komende wedstrijden gaan winnen.
Al vanaf het begin liep een gehavend Acht achter de feiten aan: in de 3 e minuut kon HMVV speler
Theun van de Borne ongehinderd oprukken richting de 16 meterlijn en de bal via de binnenkant van
de paal binnenschieten, dit betekende een vroege 1-0 achterstand. Gedurende de rest van de
wedstrijd zakte HMVV terug op eigen helft en probeerde het via de counter gevaarlijk te zijn. In de
kleine ruimte was het voor Acht moeilijk voetballen, ook het hobbelige veld was een extra
tegenstander. Acht was enkel gevaarlijk via stilstaande situaties: een vrije trap van Robertino
Geerings werd door de doelman van HMVV uit het doel getikt en een kopbal van Niek Broeders uit
een hoekschop van Dirk van Rooij ging rakelings voorlangs het doel. Aan de andere kant moest Mark
van der Heijden enkele keren goed werk verrichten om een counter van HMVV onschadelijk te
maken.
In de 2e helft voerde Acht de druk nog meer op door achterin 1 op 1 te gaan spelen. Via een prima
actie van Indy Wouterse op de achterlijn leek de 1-1 tot stand te komen maar het schot werd op het
laatste moment nog geblokt. Robin Bloks mocht later 2x aanleggen voor een vrije trap, de 1e krulde
hij om de muur maar deze werd door de doelman van HMVV uit de benedenhoek getikt. De 2e was
een indraaiende vrije trap die volgens afspraak altijd op goal moet komen zodat als niemand de bal
raakt deze toch bij de 2e paal binnenvalt. Juist dat gebeurde en hiermee bracht Robin Bloks de stand
in de 76e minuut op 1-1. Met veel energie probeerde Acht alsnog de winnende treffer te produceren
maar geluk en een muur aan HMVV spelers maakte dit onmogelijk. Net als voor rust moest Mark van
der Heijden in de slotfase nogmaals alles uit de kast halen om ook een nederlaag te voorkomen.
Meer dan een gelijkspel zat er in deze wedstrijd niet in. Komende zondag speelt Acht weer een
thuiswedstrijd dan tegen DVS. Een nieuwe kans om het gat met de koplopers te verkleinen.

Jungle BBQ URBAN PARTY

Zondag 26 mei vindt de jaarlijkse BBQ weer plaats. De BBQ is van oudsher voor volwassenen, maar uiteraard is de keuken open en kunnen de kinderen een frietje en een snack kopen. Alle vrijwilligers, seniorenleden en eventuele partners zijn welkom bij de BBQ die deze keer in een speciaal jasje […]