ELI 1 – Acht 1 0 – 2

Klik hier voor een verslag met foto’s.

In een heerlijk zomerzonnetje deed Acht tegen ELI wat het moest doen om in de race te
blijven voor een ticket van de nacompetitie. Gedurende de eerste helft kon ELI de stand
nog op 0-0 houden maar in de 2e helft liep Acht uit naar een terechte 0-2 overwinning.

Acht begon goed aan de wedstrijd het creëerde verschillende kansjes om de score te openen maar toch bleef het gewenste doelpunt uit. Max Wijgergangs zag de doelman van ELI een kopbal keren, schoten van Melvin van der Groen en Sander van den Heuvel gingen voorlangs of werden gestopt door de doelman. Pieter van Kemenade trof met een kopbal de lat en Indy Wouterse ging voor eigen succes terwijl een andere keuze wellicht beter was geweest. Buiten een gevaarlijke vrije trap kon ELI hier in de 1e helft nauwelijks iets tegenover zetten.

Na rust werd er door Acht meer druk gezet en dit had direct resultaat. In de 54e minuut speelde Sander van den Heuvel de bal naar de opkomende Shentley Mathilda die een afgemeten voorzet losliet op spits Max Wijgergangs. Max kwam voor zijn directe tegenstander en tikte de bal bij de 1e paal binnen; 0-1. Acht verzuimde met een 2e treffer de wedstrijd direct in het slot te gooien. Dat gebeurde pas in de laatste 10 minuten.

Invaller Nick van den Nieuwenhof kreeg bij zijn 1e balcontact de mogelijkheid de stand de verdubbelen maar de doelman van ELI reageerde alert en kon deze inzet nog keren. In de 83e minuut was het wel raak. Nick volleerde de bal uit een hoekschop van Melvin van der Groen via het lichaam van een speler van ELI in de verre hoek en liet de doelman kansloos. Hiermee werd de eindstand op 0-2 bepaald. Omdat de 4e plaats op de ranglijst recht geeft op het spelen van nacompetitie speelt Acht komende zondag in een rechtstreeks duel tegen v.v. Boskant voor dit ticket. Boskant heeft genoeg aan een gelijkspel, Acht moet winnen. Onze jongens kunnen jullie steun goed gebruiken, kom daarom zondag 27 mei allemaal naar de Leeuwenkuil om de spelers aan te moedigen. Het belooft een spannende wedstrijd te worden.