DVG 1 – Acht 1 1 – 2

Klik hier voor een verslag met foto’s.

Acht bereikt finale nacompetitie

In halve moest Acht eerst afrekenen met DVG uit Liempde. Afgelopen seizoen als nummer 12 geëindigd in de 3e klasse 3B. Acht was de beter voetballende ploeg kreeg het in de slotfase nog even moeilijk maar plaatste zich uiteindelijk met een 1-2 overwinning voor de finale.

Acht maakte het spel maar kwam tegen de verhouding met 1-0 achter. In de 35e minuut was het Bas van Houtum die alert reageerde op een rebound na een afstandsschot, met een subtiel tikje bracht hij DVG op voorsprong. Acht gaf binnen 2 minuten antwoord. Indy Wouterse won een duel rond de middenlijn en zette direct aan voor een rush. Via een steekpass bediende hij Daniël Verkerk die uit de draai de gelijkmaker (1-1) binnenschoot. Vlak voor rust zette spits Max Wijgergangs met een prima pass Niek Broeders vrij voor de uitlopende doelman van DVG. Niek had net niet genoeg tijd om de bal goed te raken hierdoor verdween deze via de doelman rakelings naast het doel. De ruststand bleef 1-1.
In de 59e minuut kwam Acht wel op een 1-2 voorsprong. Melvin van der Groen werd door Bart van den Hurk de hoek ingestuurd en diens voorzet werd opnieuw door Daniël Verkerk, die slim voor zijn directe tegenstander kwam, ingeschoten. Enkele minuten later trof Bart van den Hurk zelf nog de lat toen hij de bal uit een hoekschop bij de 2e paal direct op doel schoot. Na een ongelukkige botsing in de 78e minuut werd de wedstrijd voor lange tijd gestaakt wegens een zware nekblessure van Bas van Houtum van DVG. Nadat deze speler met de ambulance was afgevoerd kon de wedstrijd voor de slotfase worden hervat. DVG nam met 10 spelers alle risico’s en Acht kwam nog een paar keer goed weg. Zelf verzuimde Acht de 3e treffer te maken zodat het tot de laatste seconde spannend bleef. Acht trok de voorsprong over de streep en speelt nu de finalewedstrijd voor promotie naar de 3e klasse tegen RKSV Schijndel. Deze wedstrijd wordt op zondag 17 juni gespeeld in Schijndel aanvang 14.30 uur. Kom onze spelers steunen in Schijndel, zij kunnen uw support goed gebruiken!