Acht wint ook haar 5e duel

Zondag  24-10-2021 4e Klasse F  Zuid 1     1e Elftal

 

WEC  – Acht   2-3

 

Acht had vandaag de handjes vol aan de Wijbosch Eerde Combinatie (WEC). We begonnen nog goed aan de wedstrijd en in de 20e minuut kopte Timo Verhagen uit een voorzet van Rob van der Plaat de op dat moment verdiende 0-1 binnen. Doorgaans geeft zo’n voorsprong extra energie en vertrouwen, maar dat pakte vandaag anders uit.

Acht viel terug naar een bedenkelijk niveau en na een paar waarschuwingen werden in de 41e minuut wakker geschud door de gelijkmaker van WEC en ook die was op zijn beurt verdiend. Dus moest Tim in de rust het zaakje weer op scherp zetten en dat leek ook te helpen in de 2e helft. We waren weer de bovenliggende partij maar al voetballend kwamen we nog niet tot echte scoringskansen. Toch wisten we in de 50e en in de 60e minuut naar 1-3 uit te lopen. Beiden keren werd een goed genomen corner van Rob van de Plaat gepromoveerd tot doelpunt. De 1-2 was een kopbal van Pieter van Kemenade en bij de 1-3  werd een bal weggewerkt tegen het hoofd van Mellie v/d Groen en leek de wedstrijd al beslist.

Er werden enkele wissels doorgevoerd en zonder hoogstaand te spelen kabbelden we naar het einde van de wedstrijd. Maar in de 86e minuut gaf scheidsrechter IJzerman uit Tiel een indirecte vrije trap tegen omdat Mitchel Mertens de bal te lang vasthield naar zijn zin. En die vrije trap werd knap binnen geschoten en met de 2-3 op het scorebord braken er nog enkele bange minuten aan. Zeker toen die zelfde scheids ook nog een vrije trap net buiten de 16 meter toekende voor een onbenulligheidje. Maar deze werd gelukkig ruimschoots naast geknald en waren de punten uiteindelijk voor Acht.

5 gespeeld en 15 punten is natuurlijk geweldig  maar a.s. zondag mogen we uit naar Avesteyn (Heeschwijk/Dinther) en dat is de mede koploper met eveneens 15 punten uit 5 wedstrijden. Dus voor degene die dat duel gaat winnen komt de periodetitel wel heel kortbij.

Gehoord aan de bar: Een erg gelovige voetballer gaat op maandag naar meneer pastoor en vraagt of er in de hemel ook wordt gevoetbald?  Meneer pastoor wist het niet maar zou het “boven” navragen, kom morgen maar terug.  Hij de dag erna terug en…….. nou zegt de pastoor er wordt daar wel degelijk gevoetbald ik hoor dat je komende zondag al in de basis staat!

Frans van Kemenade

Pubquiz

Klik hier voor de poster.

Lees meer

Penaltybokaal

11 juni 2023 Klik hier voor de poster en voor nadere informatie.

Lees meer

Inschrijving vv Acht jeugdkamp 2023 van start!

Hallo jongens en meisjes van vv Acht, beste ouder(s)/verzorger(s), Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni 2023 organiseert vv Acht voor de 17de keer het jeugdkamp! Wie mogen zich inschrijven voor het jeugdkamp van 2023? Alle jeugdleden van vv Acht die geboren zijn tussen 01-01-2010 en 31-12-2015. Waar […]

Lees meer
 

Hoofdsponsor

M Heezen BV M Heezen BV M Heezen BV

Partners

De Mispelhoef Bakermans Best Band Labro verpakkingen Van der Steen Schoonmaakbedrijf Raap Elektro en Bouwservice Brabant Sport 2000 Strik Creemers en Partners Lux Cernit Groenprojecten WTB W Techniek Brabant

SterSponsors

Turbo 2000 Kinderopvang Dikkie & Dik ZND Nedicom MCB Direct Hesta Wijkman PHC Elk Aannemersbedrijf van Rijswijck Bubbelkoning Coolworld Heatworld