Acht nog steeds op koers voor het Kampioenschap !

Maandag 18-04-2022   4e Klasse F  Zuid 1     1e Elftal

Acht – Avesteyn  3-0

Vandaag was het zover, de topper tegen koploper Avesteyn uit Heeswijk. Wij stonden tweede op de ranglijst met slechts 1 verliespunt meer, dus er moest gewonnen worden om mee te blijven doen in de race om het kampioenschap. In de heenwedstrijd stonden we na 80 minuten nog met 2-0 voor en kregen in die laatste minuten toen nog 3 tegendoelpunten te verwerken, dus werd die wedstrijd met 3-2 verloren. En dat zat nog in ieders koppie, dat mocht ons niet nog een keer gebeuren .We begonnen goed maar echte kansen bleven uit. Avesteyn daarentegen kreeg al wel enkele kansen en in de 22e minuut dwong de spits onze keeper Jesper Maes tot het uiterste om zijn doel schoon te houden. Even later kreeg Timo Verhagen het op zijn heupen hij speelde zich vrij en vuurde vanaf 25 meter het leer onhoudbaar in de kruising 1-0. Even hierna ging onze verdediger Arne Hoekstra die een beetje ongelukkig werd aangespeeld in de fout en dreigde de bal aan hun spits te verliezen. Hij kon nog maar 1 ding doen en dat was zijn tegenstander onderuit halen en dat werd terecht bestraft. Gelukkig trok de goed leidende scheidsrechter Clijssen geel terwijl het ook rood had kunnen zijn .De vrije trap leverde niets op maar toch kreeg Avesteyn in de daar opvolgende minuten nog een tweetal kansen die maar net werden langs gekopt. Maar hierna nam Acht het heft weer in handen, een prachtig opgezette aanval werd door Rob van der Plaat precies op maat voorgezet en het was weer Timo Verhagen die de bal eenvoudig kon binnen tikken en zo in de 38e minuut voor 2-0 zorgde. Dat was een flinke tik voor Avesteyn en die tik zouden ze ook niet meer te boven komen.. In de 42e minuut was het weer Rob van der Plaat die dit keer een prachtige steekbal op Melvin van de Groen gaf en die scoorde beheerst de 3-0. Dat was ook de ruststand en na de thee probeerde Avesteyn alsnog het tij te keren maar was niet bij machte om ook maar een enkele kans te creëren, Dat was vooral te danken aan het sterke optreden van onze jongens. Er werd om elke bal gestreden en de tweede helft werd professioneel uitgespeeld zonder ook maar 1 keer in gevaar te komen. Uiteindelijk een verdiende overwinning waarmee iedereen kon leven. Met deze overwinning liggen we nog steeds op koers voor het kampioenschap, maar er zijn nog 8 wedstrijden te gaan dus laten we niet te vroeg juichen.

Gehoord aan de bar: Als het gras bij de buren groener is, dan zal het wel kunstgras zijn.

 

Frans van Kemenade

Beerpongen

Vrijdag 6 oktober is er weer een beerpongtoernooi. Deelnemers wordt verzocht zich tijdig te melden, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen en vol is vol. Klik hier voor de poster met nadere informatie.

Lees meer

Kick Off

Zondag a.s. vindt de Kick Off van het nieuwe seizoen plaats. Na afloop van de wedstrijd van het 1e luidt onze voorzitter het nieuwe seizoen in met een openingswoord. Daarna vindt er een live optreden plaats. Het wordt een mooi feestje, dat staat vast.  

Lees meer

SRP Zuid nieuwe stersponsor.

Tijdens de zomerstop is SRP Zuid toegetreden als stersponsor binnen onze club. SRP is een specialist in het ontwerpen en assembleren van schakel- en verdeelinrichtingen, bedienings- en besturingspanelen. Ons senioren lid Bas Kotmans is werkzaam bij SRP. Op naar een mooi en sportief seizoen.

Lees meer
 

Hoofdsponsor

M Heezen BV M Heezen BV M Heezen BV

Partners

De Mispelhoef Bakermans Best Band Labro verpakkingen Van der Steen Schoonmaakbedrijf Raap Elektro en Bouwservice Brabant Sport 2000 Strik Creemers en Partners Lux Cernit Groenprojecten WTB W Techniek Brabant

SterSponsors

Turbo 2000 Kinderopvang Dikkie & Dik ZND Nedicom MCB Direct Hesta Wijkman PHC Elk Aannemersbedrijf van Rijswijck Bubbelkoning Coolworld Heatworld SRP ZUID BV