Acht 1 wint ook zijn 3e wedstrijd en voert de ranglijst aan!

Zondag  10-10-2021   4e Klasse F  Zuid 1     1e Elftal

Boskant  –  Acht   2-3

Acht werd vandaag in de eerste 20 minuten op alle fronten afgetroefd door Boskant.

Boskant was veel feller en wist met deze speelwijze de duels veelal in hun voordeel te beslissen.

Acht begon al met een domper toen tijdens het warmdraaien keeper Jesper Maes met een vinger die uit de kom raakte, geblesseerd moest afhaken. Dus moest good old keeperstrainer Martijn op de Buijs als stand-in fungeren. En werd alsnog de keeper van het 2e (Mitchell Mertens) met spoed opgetrommeld. Die moest uit Valkenswaard komen, maar was wederom bereid om het 1e uit de brand te helpen. Een heel mooi gebaar van hem en dat geeft direct ook aan dat we een geweldige selectie hebben die te allen tijde bereid is om bij te springen waar dat gevraagd wordt. Klasse Mitchell!

Maar goed om terug te komen op de wedstrijd zelf, al in de 9e minuut werd achterin een bal niet geruimd waar dat wel had gekund en de Boskant-spits knalde de 1-0 binnen.

Acht schoot wakker en slechts 1 minuut later had Sander v/d Heuvel al gelijk kunnen (moeten) maken maar zijn lobje vanaf 16 meter belandde naast het doel.

Nog vervelender was dat weer een minuut later diezelfde Boskant-spits opnieuw toesloeg en de 2-0 op het scorebord zette.

Het duurde toch nog 10 minuten voordat Acht meer grip kreeg op de wedstrijd en in de 21e minuut had Sander v/d Heuvel zijn vizier wel goed staan en schoot de 2-1 binnen. Dit zorgde er ook voor dat Boskant minder vertrouwen uitstraalde en Acht steeds meer de bovenliggende partij werd.

Heel veel kansen kregen we nog niet maar toch wist Mellie v/d Groen in de 42e minuut de 2-2 binnen te rossen. De keeper stompte een bal niet goed weg en deze kwam pardoes voor de voeten van Mellie en die wist hier wel raad mee.

Na de gebruikelijke thee was Acht de betere partij die ook meer wilde voetballen, ofschoon we niet het niveau benaderde van de 2 voorgaande wedstrijden. Jammer was dat in 70 minuut Timo Verhagen werd afgevlagd voor buitenspel, hij schoot het leder onberispelijk binnen maar de grensrechter stak zijn vlag omhoog terwijl het nog 2 meter scheelde, maar goed de scheids kon dit zelf onmogelijk zien en moest de goal wel afkeuren. Maar wat wel positief was, was het feit dat we de overwinning bleven zoeken en dat werd in de 78e minuut beloond. Rob v/d Plaat zette vanaf links een bal heel bekeken voor het doel en de insprintende Mathijs Huising was er als de kippen bij en kopte de 2-3 binnen.

Hierna kwam er nog een slotoffensief van Boskant en dat werd ons in de 93e minuut bijna fataal, eerst werd er vanaf 10 meter keihard ingeschoten en die wist (TL) Buijs nog met de voet te keren. Maar de rebound vanaf 5 meter werd nog harder op doel getrapt en die pakte Buijs gewoon klem. Hiermee stelde hij de overwinning veilig, want de scheids floot direct af voor het einde van deze wedstrijd.

Een zwaar bevochten overwinning waarop wij ook het meeste recht hadden maar waar het voetballend niet al te groots was.

Gehoord aan de bar: Als je Buijs een vinger geeft, pakt ie je hele hand!