ACHT 1 staat na 90 minuten weer met lege handen!

HMVV – ACHT   1-0       1e elftal 4e Klasse F    zondag 17-02-19

Hooge Mierde stond nog iets onder ons op de ranglijst en was de ploeg die we thuis met een 4-1 overwinning aan de kant hadden gezet.

Maar zoals al enkele weken het geval is, ging het ook vandaag weer bijzonder stroef. Over de eerste helft kunnen we eigenlijk heel kort zijn, aanvallend was het ondermaats en ook verdedigend lieten we zo nu en dan nog een steekje vallen. HMVV wist er 1 keer van te profiteren, de buitenspelval werd omzeild en hun spits maakte die kans beheerst af. Ruststand 1-0. Pieter ging er direct na de thee geblesseerd af en Blokkie werd centraal achterin geposteerd. En de 2e helft liet ACHT zien dat het in ieder geval met man en macht streed voor een beter resultaat. We wisten HMVV bijna de gehele 2e helft vast te zetten op hun helft, alleen bleven de echte kansen uit.  Maar alleen die wil om te winnen en de getoonde inzet in de 2e helft deed de meegereisde supporters al deugd. Want dat hadden we in de 1e helft gemist.

We kwamen zoals gezegd nu tot een paar gevaarlijke voorzetten en verder vele lange ballen richting hun doel, maar die wist HMVV telkens te pareren. Pas toen Roy Roestenburg werd ingebracht kwam er een echte kans, hij ging het duel met hun keeper in de lucht aan en wist dat ook te winnen. Maar de scheidsrechter zag er toch hinderen van de keeper in en keurde het doelpunt af.

Maar toen waren er al 80 minuten verstreken en dus nog weinig tijd over voor die verlossende gelijkmaker. En in de 84e minuut moest Rico de Veld als keeper ver buiten de 16meter een aanval onderscheppen, maar raakte de bal een beetje ongelukkig kwijt en maakte in een reflex hands en dat werd terecht beloond met rood. Dus kon hij verder als Rico uit het Veld. Lex nam zijn positie voor die laatste minuten nog over maar met z’n tienen wisten we het tij niet meer te keren.

Een 1-0 verliespartij en door deze overwinning kwam HMVV op gelijke hoogte met ons in punten, maar met maar liefst 3 wedstrijden minder gespeeld dan wij.

A.s. zondag spelen we ivm de belangrijke wedstrijd die Feyenoord speelt, al om 12.00 uur uit tegen Woenselse Boys en dan moeten we daar maar laten zien dat we ook in 2019 weer kunnen winnen.

Gehoord aan de bar: Als de trein op tijd rijdt, dan is dat perrongeluk.

Frans van Kemenade

Jungle BBQ URBAN PARTY

Zondag 26 mei vindt de jaarlijkse BBQ weer plaats. De BBQ is van oudsher voor volwassenen, maar uiteraard is de keuken open en kunnen de kinderen een frietje en een snack kopen. Alle vrijwilligers, seniorenleden en eventuele partners zijn welkom bij de BBQ die deze keer in een speciaal jasje […]