Acht 1 – SDO’39 1 2 – 0

Klik hier voor het verslag met foto’s.

Op zondag 5 februari hervatte Acht de competitie in de 4e klasse 4G met een thuiswedstrijd tegen SDO’39 uit
Lage Mierde. In de heenwedstrijd werd met 2-1 verloren dus Acht had tegen deze tegenstander nog iets goed
te maken. Het werd uiteindelijk de wedstrijd van invaller Max Wijgergangs.
Gedurende de 1e helft was Acht enkel gevaarlijk via enkele afstandsschoten. In de beginfase kon Rick Loomans
2x uithalen vanuit de 2e lijn, tussendoor kreeg Sander van de Heuvel een mogelijkheid om vanaf rand 16
meter op doel te schieten. Steeds verdween de bal over of voorlangs het doel van SDO. De bezoekers kregen
ook een grote mogelijkheid om de score te openen maar van dichtbij werd de bal uit een voorzet over het
doel van Acht geschoten. Robertino Geerings was in deze fase nog het dichtst bij een treffer maar zijn schot
spatte uiteen op de lat boven de doelman van SDO. De ruststand bleef hierdoor 0-0.
In de 2e helft begon Acht agressiever en zette het meer druk op de verdediging van SDO’39. Indy Wouterse
die sterk speelde had pech bij het afronden. Hij passeerde zijn directe tegenstander, kwam van de linkerkant
naar binnen en zag de bal uit een schot op de paal belanden. In de 61e minuut werd Roy Roestenburg
vervangen door Max Wijgergangs die in de spitspositie ging spelen. Nauwelijks 2 minuten later kreeg Max de
bal aangespeeld door Robin Bloks, hij nam de bal met de borst in de loop mee en schoot vanaf 20 meter de
bal in de verre hoek. De doelman van SDO was verslagen en Acht kwam hierdoor op een verdiende 1-0
voorsprong.
Na de openingstreffer was het verzet van de ploeg uit lage Mierde gebroken. Acht kreeg meer ruimte om te
voetballen en profiteerde hier ook van. Na een actie aan de rechterkant speelde Shentley Mathilda de bal
terug op de bijgesloten Max Wijgergangs. Max nam de bal 2 meter mee en schoot de bal vanaf 25 meter strak
in de kruising. Binnen 10 minuten zette deze invaller Acht met 2 wonderschone treffers op een comfortabele
2-0 voorsprong. Later in de wedstrijd moest hij de wedstrijd weer geblesseerd verlaten. In de slotfase werd de
rappe Shentley Mathilda nog onderuit gelopen in het strafschopgebied van SDO. Scheidsrechter Bierings uit
Diessen wees naar de stip maar Robin Bloks zag zijn pingel gestopt worden door de doelman van SDO.
Eindstand 2-0.
Door de 3-1 overwinning van Netersel op koploper Hapert en het 1-1 gelijke spel van
BES tegen Steensel verkleint Acht haar achterstand op de koplopers naar 4 punten.
Komende zondag staat voor Acht de uitwedstrijd tegen De Weebosch op het programma.