Acht 1 – De Raven 1 3 – 0

Afgelopen zondag speelde Acht 1 zijn eerste competitiewedstrijd, het ontving De Raven uit Luyksgestel.
Beide ploegen behoren tot de favorieten in de kempische 4e klasse. Acht speelde effectief en deelde direct een klap uit aan een van de concurrenten. Grote man bij Acht was deze middag Indy Wouterse, met 3 doelpunten nam hij de totale doelpuntenproductie voor zijn rekening.
Vanaf het begin was het een gelijkopgaande strijd met veel duels op het middenveld en weinig echte mogelijkheden voor beide ploegen. Na een half uur spelen gebruikte Roy Roestenburg zijn lichaam goed en bezorgde de bal bij Indy Wouterse. Na het passeren van een verdediger schoot Indy de bal strak achter de doelman van De Raven: 1-0. Door deze openingstreffer moest De Raven meer risico gaan nemen en ontstond er meer ruimte voor Acht. Binnen 3 minuten tijd profiteerde Acht van deze situatie. Shentley Mathilda “dolde” zijn directe tegenstander en liet een loepzuivere voorzet los vanaf de rechterkant. Indy
Wouterse sprong hoog boven de verdedigers uit en knikte de bal tegen de touwen. Nog voor rust had de wedstrijd definitief beslist kunnen worden maar Melvin van der Groen zag een schot op de lijn gekeerd worden door een speler van De Raven. De ruststand bleef hierdoor 2-0.

Na rust moest Acht alle zeilen bijzetten om een tegentreffer te voorkomen. Bij 2 standaardsituaties werd de bal door een verdediger van Acht van de lijn gehaald. Ook een inzet van De Raven via de binnenkant van de paal werd door doelman Mark van der Heijden nog voor de lijn gepakt. Mede door sterk vlaggen van Bertus Pruijmenboom liet de scheidsrechter bij deze situatie doorspelen. In de 64e minuut gooide Indy Wouterse met een 3e treffer de wedstrijd in het slot. Een voorzet van Shentley Mathilda werd half uitverdedigd, Indy pikte de
bal rand 16 meter op en met een bekeken schot liet hij de 3-0 eindstand op het scorebord plaatsen.

Deze eerste overwinning van het seizoen zal de ploeg veel vertrouwen geven voor de volgende wedstrijden.
Komende zondag speelt Acht een uitwedstrijd tegen SDO’39 in Lage Mierde aanvang 14.30 uur.

Klik hier voor een verslag met foto’s.

Jungle BBQ URBAN PARTY

Zondag 26 mei vindt de jaarlijkse BBQ weer plaats. De BBQ is van oudsher voor volwassenen, maar uiteraard is de keuken open en kunnen de kinderen een frietje en een snack kopen. Alle vrijwilligers, seniorenleden en eventuele partners zijn welkom bij de BBQ die deze keer in een speciaal jasje […]