Acht 1 – Boskant 1 2 – 1

Klik hier voor een verslag met foto’s.

Hoe spannend kan het slot van een competitie zijn? In deze allerlaatste competitiewedstrijd speelde Acht tegen Boskant met als inzet een plaats in de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse.

Acht was gedurende de gehele wedstrijd de ploeg die het initiatief nam en het kwam in de 16e minuut van de wedstrijd verdiend op een 1 -0 voorsprong. Lex Vincken speelde de bal diep op de lopende Roy Roestenburg, zijn aanname was perfect, hij omspeelde de doelman van Boskant en tikte de bal van dichtbij in het lege doel. Daniël Verkerk had de volgende treffer voor Acht op zijn schoen liggen maar uit voorzet van Sander van den Heuvel zag hij zijn schot over het doel van Boskant in het vangnet verdwijnen. Ook een kopbal van Max Wijgergangs uit een voorzet van Melvin van der Groen belandde naast het doel. Voetballend was Boskant niet in staat een kans te creëren maar toch moest Acht de gelijkmaker incasseren. Een strakke voorzet van de vleugelspeler van Boskant trof de hand van Daniël Verkerk en scheidsrechter Mitchel Schellekens wees resoluut naar de stip. Roy van de Linden voltrok het vonnis vanaf 11 meter en schoot Boskant naar een 1 -1 ruststand. Amper 5 minuten na rust werd de wedstrijd wegens hevig onweer zo’n 15 minuten gestaakt. Opnieuw uit de kleedkamer scoorde Indy Wouterse de 2-1 voor Acht. Roy Roestenburg blokte in de 16 meter van Boskant een bal en deze viel voor de voeten van Indy Wouterse die hier wel raad mee wist, van dichtbij schoot hij de bal achter de doelman van Boskant.
Omdat Acht verzuimde de 3e treffer te maken bleef het tot de laatste minuut spannend. Buiten een schot na een afvallende bal dat rakelings naast het doel van Acht ging is de overwinning van Acht niet in gevaar geweest. Acht zag in de slotfase nog een kopbal van Max Wijgergangs en een schot van Daniël Verkerk rakelings naast het doel van Boskant gaan. Na het laatste fluitsignaal was de vreugde groot: Acht bereikte net als afgelopen seizoen opnieuw de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. Een mooie kroon op het werk van de gehele selectie want ook Acht 2 behaalde op de laatste wedstrijddag een ticket voor de nacompetitie. Acht 1 speelt komende zondag een uitwedstrijd tegen Hoogeloon en Acht 2 mag op bezoek bij Marvilde 2.