Acht 1 – BES 1 1 – 2

Doordat BES weigerde om op kunstgras te voetballen werd de wedstrijd Acht – BES omgezet in een
uitwedstrijd voor Acht. Later in het seizoen zal de uitwedstrijd tegen BES omgezet worden in thuiswedstrijd.
Acht werd in de 1e helft afgetroefd op felheid en duelkracht tevens was scheidsrechter Verkoeijen uit Vlijmen
niet gelukkig met zijn beslissingen richting Acht. Na een 2-0 ruststand speelde Acht gedurende de 2 e helft
voortdurend op de helft van BES. De aansluitingstreffer liet te lang op zich wachten, verder dan 2-1 kwamen
de spelers uit Acht niet.
Met een lekker gevoel de winterstop ingaan en aansluiting houden bij de top 2 van de ranglijst was de
doelstelling voor deze zondag. Door enkele tegenslagen werd deze doelstelling niet gehaald. In de 9e minuut
moest topscorer Roy Roestenburg het veld geblesseerd verlaten en 5 minuten later werd een zuiver doelpunt
van Indy Wouterse wegens onduidelijke reden afgekeurd. 2 Spelers van BES botsten tegen elkaar, Indy pikte
de bal op schoot deze binnen, de scheidsrechter blies voor een (hoofd)blessure bij een van de BES spelers.
BES profiteerde van het ongeloof van de Acht spelers en counterde in 19e minuut naar een 1-0 voorsprong.
Robertino Geerings was hierna met een indraaiende vrije trap dicht bij de gelijkmaker, de doelman van BES
tikte de bal echter uit de kruising. In de 42e minuut opnieuw een discutabele beslissing van de scheidsrechter.
Een aanvaller van BES ging in het strafschopgebied onderuit met 2 spelers van Acht in de buurt, een
strafschop was het gevolg. Ruststand 2-0.
Na rust speelde Acht opportunistischer, er werd sneller voor de lange bal richting spits Max Wijgergangs
gekozen. Dit resulteerde in een totaal ander wedstrijdbeeld. Acht kreeg veel meer kansen en BES stond heel
de 2e helft onder druk. Max Wijgergangs zag een volley uit een voorzet van Melvin van der Groen over het
doel gaan. De kleine doelman van BES was op de lijn in prima vorm. Hij ranselde 2 vrije trappen van Robin
Bloks en een van Robertino Geerings uit zijn doel. Ook een afstandsschot van Shentley Mathilda werd door
hem gekeerd. Het duurde te lang voordat één van de doorkopballen goed viel. Pas in de 91e minuut schoot
invaller Daniël Verkerk een afvallende bal achter de doelman van BES. De tijd die nog restte was te kort om
ook de gelijkmaker nog te produceren. Door deze nederlaag sluit Acht de 1 e helft van de competitie af met
een 3e plaats op de ranglijst en heeft het de 1e periodetitel in de knip zitten. Op 29 januari 2017 hervat Acht
de competitie met een uitwedstrijd tegen De Raven.

Jungle BBQ URBAN PARTY

Zondag 26 mei vindt de jaarlijkse BBQ weer plaats. De BBQ is van oudsher voor volwassenen, maar uiteraard is de keuken open en kunnen de kinderen een frietje en een snack kopen. Alle vrijwilligers, seniorenleden en eventuele partners zijn welkom bij de BBQ die deze keer in een speciaal jasje […]