3 punten voor het 1e na de eerste overwinning in 2019

ZSC – ACHT 1-5 1e elftal 4e Klasse F zondag 31.03.19

De mannen uit Westerhoven kregen we nu 2 zondagen oprij tegen, eerst uit en komende week thuis.
Het voetbal was de laatste weken al een stuk beter, alleen hadden we de pech die een ploeg die onderin staat wel vaker heeft. Nou staan we nog steeds niet onderin maar omdat we 4, 5 of zelfs 6 wedstrijden meer gevoetbald hebben dan velen van onze concurrenten moeten we toch echt zorgen dat de buffer met die clubs groot genoeg is.
Zwaluwen Sparta Combinatie stond ook nog ruim onder ons, maar zou bij winst toch weer de aansluiting vinden, dus we waren gewaarschuwd.
Zeker na de blamage in Luijksgestel wilde iedereen wel weer eens een overwinning meemaken.
Het eerste half uur waren we al de betere ploeg met al 2 riante kansen voor onze Bomber, maar tot doelpunten leidde dat nog niet.
Maar geheel onverwachts kreeg ook ZSC 2 dotten van kansen, maar één keer stond Rico in de weg en de andere kans werd door de spits zelf verprutst.
Maar in 31e minuut werd Royke (der Bomber) diep gestuurd op de linkse vleugel en hij bleef zijn tegenstander voor en schoot de bal onhoudbaar binnen 0-1 en dat was verdiend. Slechts enkele minuten later was ZSC met een corner heel dicht bij de 1-1, maar op het laatste moment werd de bal van de lijn gehaald.
Na de rust was het heel vlug bekeken, want in de 50e minuut onderschepte Niek Broeders een foute breedtepass en ging alleen op de keeper af en die stuurde hij vakkundig met een stift het bos in 0-2.
Hierna ging het hard, want 10 minuten later was het de jarige Paul Holthuizen (20) die zijn goede prestatie nog luister bijzette met een bekeken schuiver langs de keeper en dat na een sprint van 50 meter 0-3. Even later was het Yannick Vunge die de verdediging en de keeper te snel af was en voor 0-4 zorgde. Hierna een kleine onachtzaamheid in onze verdediging die direct een strafschop opleverde, deze werd keurig omgezet in een doelpunt 1-4.
Slechts even waren we geschrokken maar ook niet meer dan dat, het aanvallen ging weer vrolijk verder en er kwamen nog legio kansen. Er werd naar hartenlust ingeschoven, de achterlijn gehaald en voorgezet. Kortom het was feest na al die weken (maanden) dat we van winst alleen maar konden dromen, lukte nu alles. Uiteindelijk was het Robin Bloks die uit een vrije trap voor de 1-5 zorgde en daar was niets van gestolen.
Een prachtige teamprestatie vandaag, die onze eerste winst in het nieuwe jaar opleverde!

Gehoord aan de bar: “Te koop splinter nieuwe spiegel, er is pas 2 keer in gekeken”!

Frans van Kemenade

Super Sunday 7 april

Zondag 7 april is het weer Super Sunday. Na afloop van de wedstrijd Acht – Hoogeloon wordt het weer feest in de kantine. Een DJ, lekkere hapjes en diverse spelletjes zullen weer zorgen voor een geweldige sfeer. Nu maar hopen dat de mannen van het 1e een overwinning boeken en […]

In maart is er op alle donderdagavonden tussen 22 en 23 uur een happy hour. Alle biertjes 2 voor de prijs van 1!

Turbo 2000 Kinderopvang Dikkie & Dik ZND Nedicom MCB Direct Hesta Wijkman PHC Elk Aannemersbedrijf van Rijswijck Bubbelkoning Coolworld Heatworld SRP ZUID BV