Reeshof E2 – Acht E4

Vandaag stond de topper op het programma. Reeshof stond op de eerste plaats met één punt voorsprong op Acht. De eerste wedstrijd bij Acht tussen beide ploegen had Reeshof indruk gemaakt met een 6 – 0 overwinning.

De technische staf had een plan bedacht, namelijk om Reeshof direct vast te zetten met vier spelers. Daarop was afgelopen woensdag met succes getraind. De jongens van E4 begonnen goed aan de wedstrijd. Toch bleek al snel dat Reeshof geen enkele moeite had om onder de druk uit te spelen. Acht probeerde aan aanvallen toe te komen, maar het was Reeshof dat Acht vastzette en er telkens razendsnel met drie spelers uit kwam. Na een minuut of vijftien stond het dan ook 2 – 0. Toen al was Acht gebroken; de jongens probeerden nog wel een duel te winnen, maar meestal was Reeshof te snel en te slim. En bij Acht kwam ook geen pass meer aan. Spoedig werd de 2 – 0 uitgebreid tot een 4 – 0 ruststand, precies dezelfde als in de heenwedstrijd. De jongens van Acht maakte nu echter wel een gebroken indruk. We hoefden geen wonderen meer te verwachten, maar wellicht nog een doelpunt.

Reeshof bleef de tweede helft scherp en snel spelen, en liep zo steeds verder uit. Ze scoorden de ene na de andere goal, en eerlijk gezegd zaten er echt prachtige doelpunten tussen. Dit Reeshof is echt veel te sterk, en waarschijnlijk één van de beste teams uit de regio. Geen schande dus om daar dik van te verliezen. Eigenlijk hoort Reeshof niet in deze klasse thuis, maar een paar klassen hoger. Toch moeten de jongens van Acht niet wanhopen, want als zij met veel inzet blijven trainen, voorspel ik dat zij volgend jaar zelf ook zo goed zijn als Reeshof nu is. Hoe leuk zou dat zijn? En Acht kan nog strijden voor een hele mooie tweede plaats, wat ook nog een grote uitdaging is en een fantastisch resultaat zou zijn.