O15-2 klaar voor competitie na bekerwedstrijden

Het bekertoernooi is een ideale voorbereiding op de competitie. Drie wedstrijden om je teamgenoten te leren kennen, en om tactieken en posities uit te proberen tegen teams uit andere poules en andere klasses. Ook voor O15-2 bleek dit een zeer welkome en gevarieerde warming-up, na de veel te lange corona-break.

De eerste tegenstander was DOSKO’32, dat met de libero-opstelling direct de bedoelingen duidelijk maakte. Doordat we véél te weinig de buitenkanten zochten en teveel dingen alleen probeerden, was het moeilijk om de ‘Muur van Duizel’ te doorbreken. Pas halverwege de tweede helft viel de bevrijdende openingstreffer, uit een terecht gegeven penalty. Vervolgens besliste Sienna de wedstrijd met een prachtig doelpunt vanaf randje middencirkel. Toch jammer dat Voetbal TV nog niet op de Duizelse bijvelden te vinden is…

Een week later maakten we kennis met iets nieuws: een vrijdagavondwedstrijd. Fanatiek publiek langs de kant, voetballen bij kunstlicht, het was blijkbaar allemaal even wennen. Want toen we eindelijk klaar waren om met de wedstrijd te beginnen, bleek dat we al tien minuten bezig waren en Marvilde inmiddels al naar 0-3 was uitgelopen. Gelukkig ging opeens de knop om, streden we voor iedere bal, en knokten we ons terug tot 3-4. Na afloop gaf zelfs de trainer van de Veldhovenaren toe dat de gelijkmaker ook nog wel gevallen was, als de wedstrijd nog een paar minuten langer had geduurd. Mooi om te zien: waar er na de eerste wedstrijd nog wel wat chagarijnige koppies te zien waren, omdat we best met ruimere cijfers hadden mogen winnen, was dit nu – ondanks het verlies – niet het geval.

Vervolgens moesten we aantreden tegen DBS, dat net als Acht één keer gewonnen en één keer verloren had. Konden we laten zien dat we van de vorige wedstrijden hebben geleerd, door ditmaal fel te starten, beter samen te spelen en het veld breed te houden? Dat bleek zeker het geval, want in de eerste helft kon DBS nog goed meekomen en werden er onderling felle duels uitgevochten. Aan het begin van de tweede helft bleek de tegenstander moegestreden en trok zich meer terug. Maar in plaats van individuele acties door het centrum, zochten we nu vaak voor (erg mooie!) combinaties over de zijkanten. Bovendien werd er goed gecommuniceerd in het veld en werden posities overgenomen als een teamgenoot mee opkwam. De teller stokte uiteindelijk bij 8-0.

Complimenten voor alle spelers voor het vertoonde spel en de inzet. Als we deze lijn kunnen doortrekken naar de competitie, wordt het ongetwijfeld een erg mooi seizoen!

Wist u dat…
… onze Lex geen Red Bull nodig heeft om te kunnen vliegen?
… dat dit daardoor soms ook voor zijn directe tegenstanders geldt?

… Sienna tot nu toe in alle wedstrijden heeft gescoord, maar wel steeds pas in de tweede helft?
… de trainers nu overwegen om haar alleen nog maar tweede helften te laten spelen?