Nuenen – Acht F2 0-3 12-09-2015

We zijn al een tijdje aan het trainen, hebben al een toernooi achter de rug en bovendien 2 bekerwedstrijden gespeeld, maar nu ging het dan toch echt beginnen. De eerste competitiewedstrijd, uit tegen Nuenen F9. Om 08.45 uur startten we, helemaal compleet, op het prachtige sportpark bij de bossen van Nuenen tegen de gelijknamige vereniging. Na een vijftal aftastende minuten bleek steeds meer dat wij de bovenliggende partij waren. Tot hele grote kansen leidde dit in eerste instantie niet. Nuenen hield (op eigen helft) aardig stand. Naarmate de wedstrijd vorderde braken we steeds vaker door de groen-witte defensie. Een goede keeper en tot 3 maal toe de paal stonden succes echter in de weg. Gelukkig wist Tim vd H. 5 minuten voor het rustsignaal het net te vinden. Met een 1-0 voorsprong gingen we dan ook rusten. In de rust gaven de trainers aan dat we lekker fel speelden, goed de zijkanten zochten en de betere ploeg waren. We moesten alleen wat zorgvuldiger voor de goal zijn en wat vaker op doel schieten.

In de tweede helft werd het klasseverschil nog duidelijker. De wedstrijd speelde zich volledig op de helft van Nuenen af. Als er dan toch een uitbraak dreigde, dan waren daar River, Cas en Timo om de zaak tijdig te herstellen. Als je de 2e goal echter niet maakt, dan blijft altijd het gevaar van een counter aanwezig. Gelukkig was daar Tim V. die de bevrijdende 2-0 op het scorebord liet zetten.

We bleven via Kian en Lars de zijkanten zoeken en werden almaar gevaarlijker. We creeerden ook heel veel gevaar via de scherpe corners van Liam, maar de bal wilde er niet in. Twee minuten voor tijd wist Koen Tim vd H. vrij te spelen en met een hard schot zorgde die voor de 0-3 eindstand.

Wat nog bijzonder is om te melden, is dat Luna niet alleen tijdens de wedstrijd haar doel schoon hield, maar dat ze ook tijdens de starfschoppenserie alle ballen vakkundig uit de goal ranselde.

Een leuke, goede, felle wedstrijd, die we verdiend hebben gewonnen. Enige minpuntje is dat we eigenlijk 5 goals te weinig hebben gemaakt. Volgende week tegen Best Vooruit zullen die kansen wel verzilverd moeten worden. Maar goed, de eerste 3 punten zijn binnen, de spelers en de toeschouwers hebben genoten en de trainers zijn trots. Goed gedaan!!

Jungle BBQ URBAN PARTY

Zondag 26 mei vindt de jaarlijkse BBQ weer plaats. De BBQ is van oudsher voor volwassenen, maar uiteraard is de keuken open en kunnen de kinderen een frietje en een snack kopen. Alle vrijwilligers, seniorenleden en eventuele partners zijn welkom bij de BBQ die deze keer in een speciaal jasje […]