JO13-2 begint overtuigend aan de competitie

Vorige week plaatste een euforisch JO13-2 zich voor de 2e ronde van de beker. Dat dat niet automatisch inhoudt dat we de hele wereld aankunnen bleek een dag later op het toernooi om de MeerveldhovenCup, waar we zagen dat tegenstanders soms ook beter kunnen zijn. Met dat in ons achterhoofd, maar ook het goede spel van de zaterdag nog op ons netvlies, traden we onze 1e competitiewedstrijd aan tegen Best Vooruit JO13-2. Ook zij hadden zich geplaatst voor de volgende bekerronde, dus waarschijnlijk heerste daar ook een gevoel van onoverwinnelijkheid.

In de ochtend kregen we wel een tegenvaller te verwerken. Aanvoerder Tygo moest vanwege ziekte verstek laten gaan. Met 13 spelers, waarvan enkelen met een blessure, moesten we het vandaag dus gaan vervolbrengen.
Nadat de warming-up niet helemaal op het scherp van de snede ging staken we vlak voor de wedstrijd de koppen nog even bij elkaar en spraken we af om er wel vanaf minuut 1 te staan. En dat deden we ook. We begonnen waar we een week eerder waren gebleven. We waren scherp in onze duels en probeerden met combinatievoetbal de aanval te zoeken. We creëerden hier ook kansen mee, maar daar willen we nog wel eens moeite mee hebben, zo ook nu. Gelukkig werden we in het zadel geholpen door onze rood-zwarte opponenten van vandaag. Via een ongelukkig eigen doelpunt, na een scherpe corner van Bart, kwamen we op een 1-0 voorsprong. Bij deze assist bleef het niet voor onze gelegenheidsaanvoerder. Na een mooie rush van Lars kwam de bal opnieuw bij Bart terecht die de bal over de keeper in de verre hoek krulde. Deze schitterende goal moest echter wedijveren om de mooiste met het schot van Lucas. Ook hij wist de Bestse goalie met een verre uithaal te verschalken. Hiermee werd de 3-0 ruststand bereikt.
Een hele goede eerste helft, met goed spel en mooie goals. Een tegenvaller was het uitvallen van Stan met een enkelblessure. De wedstrijd was dus nog niet gespeeld. In het eerste bedrijf kon Best Vooruit nog aardig mee en bij ons stond de teller nog op 12 spelers.

Direct in de 2e helft wist Cas met zijn linkerbeen een einde te maken aan alle onzekerheid en de score op 4-0 te brengen. Aan de ander kant viel nu Jochem uit met een blessure, waardoor we er nog 11 hadden.. Onze tegenstander liet het koppie echter hangen, m.a.w. Best kwam niet meer Vooruit. Na een handsbal in het 16-meter gebied kreeg Acht een penalty, die door het ontbreken van Tygo door Tim werd genomen. Snoeihard schoot hij de 5-0 in het dak van het doel. Na enkele minuten van rust maakte Jochem gelukkig toch weer zijn opwachting in het team en fleurde zijn rentree op met een bekeken schuiver langs de keeper (6-0). Daarmee was de koek nog niet op. In de slotseconden tekende Cas nog voor zijn 2e van de middag en daarmee ook voor de 7-0 eindstand. Een prachtig begin van de competitie, met Bart, Cas en Jochem als scorende aanvallers, Tim, Lars, Lucas en Stan als dynamische middenvelders, Nika, Kasper, Pim, Kay en Timo als rustige, maar meedogenloze verdedigers en Ruben als waakzame keeper.

De kop is eraf. Volgende week spelen we uit tegen RKDSV uit Diessen.

Voorlopige indelingen 2024-2025 jeugd

De voorlopige teamindeling van de jeugd voor het seizoen 2024-2025 is gereed. Klik hier om de teamindeling te bekijken. Ook dit seizoen hebben de coördinatoren in samenwerking met de trainers van de huidige teams weer geprobeerd een zo goed mogelijke indeling te maken, waarin ieder kind tot zijn/haar recht komt. […]

Lees meer

Geslaagd!

Op maandag 3 juni hebben Wessel, Cas, Zino en Olivier met succes de cursus verenigingsscheidsrechter afgesloten. Namens vv Acht van harte gefeliciteerd en veel plezier bij alle wedstrijden die jullie nog gaan fluiten!

Lees meer

Penaltybokaal

Op een gezellige zondagmiddag (2 juni) heeft het 2de van vv Acht de finale bereikt voor promotie naar de 1e klasse! Direct na deze wedstrijd kon het veld klaargemaakt worden voor de Penaltybokaal 2024. Er zouden 14 teams starten, helaas is er 1 team niet komen opdagen!!! Er werd op […]

Lees meer
 

Hoofdsponsor

M Heezen BV M Heezen BV M Heezen BV

Partners

De Mispelhoef Bakermans Best Band Labro verpakkingen Van der Steen Schoonmaakbedrijf Raap Elektro en Bouwservice Brabant Sport 2000 Strik Creemers en Partners Lux Cernit Groenprojecten WTB W Techniek Brabant

SterSponsors

Turbo 2000 Kinderopvang Dikkie & Dik ZND Nedicom MCB Direct Hesta Wijkman PHC Elk Aannemersbedrijf van Rijswijck Bubbelkoning Coolworld Heatworld SRP ZUID BV