JO11-2 laat winst in slotseconde liggen

Na de uitstekende prestatie tegen Den Dungen JO11-1 (3-3) moest onze JO11-2 het vandaag opnemen in en tegen Boxtel JO11-1. Een ploeg die de competitie niet zo goed was begonnen, maar die de vorige wedstrijd knap gelijk speelde tegen de koploper.

De ochtend begon met de mededeling dat Lars vd A. ziek was en niet mee kon spelen. We moesten het dus met z’n tienen gaan doen tegen de plaatselijke roodhemden (voor de gelegenheid gestoken in het blauw).

De warming-up was niet fel genoeg volgens de trainers en dat zagen we ook terug in het eerste kwartier van de wedstrijd. Boxtel was de fellere ploeg en het meest op de helft van de tegenstander te vinden. Onze spelers ontweken de duels en schoten de ballen die we achterin veroverden meteen weer ongericht hard naar voren. Tijdens de eerste time-out staken we de koppen eens goed bij elkaar en spraken we 2 dingen af. Ten eerste zouden we de duels feller ingaan en ten tweede zouden we de rust gaan bewaren in balbezit en gaan voetballen. Acht kwam als herboren uit de verplichte onderbreking en onze mannen en dame hielden zich aan de gemaakte afspraken. We werden feller en feller en in balbezit zochten we de vrije man, voetbalden we via de flanken en namen we het overwicht langzaam over. We creëerden kansen en het was wachten op de voorsprong. In de laatste seconde voor de rust kwam Boxtel echter totaal onverwacht op een 1-0 voorsprong door middel van een afstandsschot. Frustratie en ongeloof in de rust, maar ook nu maakten we weer goede afspraken voor de 2e helft. We waren de betere ploeg, dus die kansen zouden wel blijven komen en als we positief zouden blijven dan wisten we zeker dat we de score konden omdraaien.

Ook nu hielden de Rood-Zwarten van Acht weer aan de gemaakte afspraken en ook nu had het resultaat. Na een corner konden we de gelijkmaker bij de 2e paal intikken. Deze treffer werkte als doping. Onze leeuwen vochten en wonnen nu werkelijk alle duels. Dit leidde uiteindelijk ook tot de verdiende voorsprong. Met deze 1-2 stand gingen we het laatste kwart van de wedstrijd in. Boxtel wilde niet zomaar opgeven en zocht nu ook meer en meer de aanval. Het veld werd langer en er kwam steeds meer ruimte. Aan beide kanten ontstonden nu grote kansen. Verdedigers van Acht haalden tot 2x toe een bal van de lijn en een keihard schot werd door onze keeper gekeerd. Aan de andere kant kwamen wij er een aantal keren gevaarlijk op snelheid uit en kregen we de mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Soms verdween de bal net langs de verkeerde kant van de paal en soms kwam de keeper van Boxtel goed uit om de mogelijkheid te verijdelen. De wedstrijd leek op 1-2 uit te gaan draaien. De tijd zat er zo goed als op en de buit leek binnen. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd kreeg Boxtel echter nog een corner en via de kluts verdween de bal tussen een woud van benen in de goal van de Achtenaren. De wedstrijd was ook meteen ten einde, 2-2.

Het gelijkspel voelde als een nederlaag en ook nu waren onze spelertjes teleurgesteld, gefrustreerd en boos. Teleurstelling toont dat je vol passie hebt gestreden, dus dat is prima, maar boos en gefrustreerd hoeven we echt niet te zijn. Ook nu hebben we passie, strijd, goed voetbal en weerbaarheid laten zien en daar mogen we gewoon trots op zijn.

Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Wilhelmina Boys JO11-1. We hopen dan op al het bovenstaande………. en een wedstrijd die 1 seconde korter duurt…

Trainingstijden 2019-2020

Update 12 augustus 2019! De (voorlopige) Trainingstijden-2019-2020 zijn bekend. Dit schema is van toepassing met ingang van maandag 12 augustus 2019.

Lees meer

Pasfoto wijzigen op spelerspas?

Vanaf heden is het mogelijk je pasfoto op de spelerspas te wijzigen. Let wel op: plak niet zomaar een leuke foto op je spelerspas, want alle gewijzigde foto’s komen ook langs onze secretaris. Het is de bedoeling om een foto van je hoofd te plaatsen en geen vakantiefoto’s of iets […]

Lees meer

Indelingen jeugd

De (voorlopige) teamindelingen voor het seizoen 2019-2020 zijn bekend. Klik hier om de teamindelingen te bekijken.

Lees meer
 

Hoofdsponsor

M Heezen BV M Heezen BV M Heezen BV

Partners

De lage landen Televak centers PSV Fanstore De Mispelhoef Bakermans Wero Best Band Labro verpakkingen Van der Steen Schoonmaakbedrijf Hoppenbrouwers techniek Raap Elektro en Bouwservice

SterSponsors

Turbo 2000 De Vondel & Partners Kinderopvang Dikkie & Dik ZND Nedicom MCB Direct Vogels Hesta Wijkman PHC Liebreks Aannemersbedrijf van Rijswijck Bubbelkoning