JO11-2 komt met de schrik vrij tegen Unitas’59

Is het het kouder wordende weer? Is het het feit dat we het kampioenschap waarschijnlijk niet meer kunnen behalen? Is het onderschatting van de tegenstanders? Is het…?? Het is in ieder geval duidelijk dat onze mannen en dame van JO11-2 even in een wat mindere fase van het seizoen zitten. Na de met 3-2 verloren “kampioenswedstrijd” tegen Brabantia JO11-2 is het vertoonde spel van een wat minder niveau en worden de overwinningen maar moeizaam binnengesleept. Zo ook tegen laagvlieger Unitas’59.

Daar waar wij de voorgaande wedstrijd tegen Wilhelmina Boys maar moeizaam wonnen behaalde onze tegenstander van vandaag haar eerste overwinning tegen DBS. Met hun vertrouwen en strijdvaardigheid zat het dus wel goed.

Ook nu voelden we al vrij snel in de wedstrijd aan dat we de betere ploeg waren. De echte scherpte ontbrak echter. Het vrij lopen om de bal te krijgen (bewegen zonder bal), het omschakelen bij balverlies, het aangaan van de duels en de focus in de afwerking waren niet zoals we dat eerder wel zagen. Toch scoorde Acht op basis van individuele kwaliteiten de eerste 2 treffers van de wedstrijd. Dat dit niet leidde tot een toename van de concentratie bleek wel op de knullige manier waarop we de aansluitingstreffer weggaven. Net voor de rust breidde Acht de voorsprong weer uit tot 2 doelpunten en gingen we met een 3-1 tussenstand aan de waterbidons.

Na de rust zagen we even een opleving. We hadden goed besproken wat er goed ging en wat nog beter moest en dat leidde tot de beste fase van onze Rood-Zwarten (voor de gelegenheid gestoken in het Geel). We kregen volop kansen op de 4-1 en hadden toen de beslissende slag kunnen slaan. Als je zelf echter niet scoort dan doet de tegenstander dat wel een keer. Vanuit een counter kwamen de Eindhovenaren van ’t Bokt terug tot 3-2. Toen wij direct daarna het net wel wisten te vinden bracht dat nog steeds niet de nodige rust. Ook nu lieten we Unitas weer naar een aansluitingstreffer counteren, 4-3.

Nadat we 10 minuten voor tijd weer op een marge van 2 kwamen leek de buit binnen. Toch hadden onze helden de schaapjes nog steeds niet op het droge. 6 minuten voor tijd tuinden we er weer in. In onze drang om aan te vallen en te scoren vergaten we de deur dicht te houden en opnieuw verkleinde Unitas het gat tot 1, 5-4. De bravoure en nonchalance waren nu een beetje weg bij onze Kerkdorpenaren. Plotseling moesten we overleven en de buit binnen proberen te slepen. Het werd werken voor onze raspaardjes, maar dat deden ze met verve. De 3 punten werden gelukkig veilig gesteld en de 5-4 overwinning was een feit.

Concluderend kunnen we dus stellen dat we weliswaar beter waren, maar dat de scherpte ontbrak, zowel aanvallend als verdedigend (Acht 15 kansen – 5 goals, Unitas 6 kansen – 4 goals). Het goede nieuws is dat de kwaliteiten aanwezig zijn, dat hebben we immers vaak genoeg gezien. Aan de trainers de schone taak om de spelers weer scherp te krijgen. Daar kunnen we deze week weer mooi 3 uur aan werken, voordat zaterdag de topper tegen Taxandria JO11-2 op het programma staat.

Gefeliciteerd met de overwinning en succes zaterdag!!