JO11-2 dendert 2e klasse binnen

Na een zeer goed verlopen najaarscompetitie mag onze JO11-2 het na de winterstop een stapje hogerop gaan proberen. Ondanks de goede wedstrijden die we in de afgelopen weken hadden gespeeld (met o.a. winst van het Winterstoptoernooi bij Wilhelmina Boys) ging het nou om het “echie” en dat is toch altijd weer even afwachten hoe het loopt. Het feit dat onze keeper Joey 2 dagen voor het begin van deze serie geopereerd werd hielp natuurlijk ook niet mee.

Terwijl de meeste mensen nog op 1 oor lagen, verzamelden de spelers, ouders en begeleiders van onze JO11-2 zich in alle vroegte op de parkeerplaats van Acht. Om 08.30 uur stond het fluitsignaal namelijk al gepland op Sportpark Wagenaars in Boxtel. Onze tegenstander van vandaag, ODC JO11-2, was ook vanuit de 3e klasse gepromoveerd en vormde daarmee een mooi eerste affiche voor onze (bijna) uitgeslapen rood-zwarte helden.

Met Tim V. in de goal voor, de aan zijn pols geopereerde, Joey ving Acht de wedstrijd tegen de tricolores uit Boxtel aan. Het was al snel duidelijk dat de wind, die over het open veld blies, een belangrijke factor zou gaan spelen. In de eerste helft had Acht deze vol tegen en daar moesten onze spelers, zeker in het begin, behoorlijk aan wennen. ODC begon sterk en Acht had moeite om eruit te komen. Vanuit een hoog en hard afstandsschot, gedragen door de wind, kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Onze kerkdorpenaren lieten zich hierdoor echter niet uit het veld slaan. We gingen meer combinatievoetbal over de grond spelen en kwamen er nu ook gevaarlijk uit. De gelijkmaker kwam vanuit een aanval over meerdere schijven en werd koel afgerond. Acht kreeg meer en meer vertrouwen en nog voor de eerste time-out wist het weer 2 van haar kansen koelbloedig af te ronden. Bij een 1-3 stand begon het 2e gedeelte van de 1e helft. ODC voelde dat de wedstrijd nog lang niet verloren was en wist onze jongens en meisje weer wat meer terug te dringen. Toch wisten we het droog te houden, totdat de thuisploeg in de laatste minuut van de 1e helft een unieke kans kreeg om de marge terug te brengen tot 1. Na een overduidelijke handsbal ging de bal terecht op de stip. Onze reservekeeper (normaal middenvelder) Tim V stond oog in oog met de strafschopnemer. Deze nam een aanloop en schoot de bal hard en gericht…….. net naast, de voor Acht goede kant van, de paal. We gingen de rust dus in met dezelfde stand als die van een kwartier eerder, 1-3.

In de tweede helft had Acht de wind mee en toen het na enkele minuten al op 1-4 kwam (een corner werd snoeihard ingekopt) leek de wedstrijd gespeeld. Ook nu gaven de spelers van “Overwinning Door Combinatie” zichzelf niet gewonnen en bleven ze knokken voor een resultaat. Acht wist aanvallend moeilijk om te gaan met de wind en liet de duels steeds meer lopen. Het was wachten op de 2-4 en die viel dan ook. Dit was wederom een belangrijke fase in de wedstrijd. Acht had het even moeilijk en ODC had hoop op meer. Acht maakte juist op dit moment de belangrijke 2-5. Wederom scoorden we een kopgoal na een mooie corner. In het laatste kwartier was de wedstrijd echt gespeeld. Toen de scheidsrechter een handsbal van Acht over het hoofd zag en we vanuit die situatie ook de 2-6 scoorden gingen de hoofdjes van de gastheren echt hangen. De spirit was eruit bij onze tegenstander en we mochten ook nog een 7e treffer aantekenen. De eindstand werd hiermee ook bepaald op 2-7.

Wellicht een te groot verschil gezien de krachtsverhoudingen, maar zeker wel een verdiende overwinning voor de Eindhovenaren en bovendien brengt deze uitslag ons aan de kop van de ranglijst van de 2e klasse! Of we deze positie over 10 wedstrijden nog hebben is maar de vraag, maar voor nu mogen we er wel even van genieten!

Tim V: Goed gedaan als invalkeeper, op de juiste momenten uitgekomen en zelfs een penalty gaat er niet in.

Timo: Rustig en koel in de verdediging, geen gekke dingen, stabiel en de tegenstander geen kans gegeven.

Luc: De captain, goed verdedigd, mooie voortzettingen, ook zeer rustig en niks weggegeven.

Nika: De bikkel, gaat ieder duel aan en wint deze ook gewoon. Geeft tegenstanders geen kans.

Ties: Rustig als laatste man, goed verdedigd, maar op het einde ook gevaarlijk als aanvaller.

Koen: Achterin op de juiste momenten de juiste keuzes gemaakt en aanvallend een mooie kopgoal.

Lars K: Niet fit tijdens de wedstrijd en toch gewerkt als een paard. Grote klasse!

Kian: Continu meters moeten maken om zowel voorin als achterin te ondersteunen en dat gecombineerd met mooie passes vanaf het middenveld.

Lars A: Mooie acties, goede voorzetten en perfecte goals. Ook goed terugverdedigd.

Tim vd H: Mooie goals, koel gebleven voor de goal en bovendien hard gewerkt voor het team.

Echt goed voetbal was moeilijk met deze omstandigheden, maar als team hebben we een goede prestatie neergezet. Volgende week spelen we thuis tegen Essche Boys JO11-1.

Super Sunday 7 april

Zondag 7 april is het weer Super Sunday. Na afloop van de wedstrijd Acht – Hoogeloon wordt het weer feest in de kantine. Een DJ, lekkere hapjes en diverse spelletjes zullen weer zorgen voor een geweldige sfeer. Nu maar hopen dat de mannen van het 1e een overwinning boeken en […]

In maart is er op alle donderdagavonden tussen 22 en 23 uur een happy hour. Alle biertjes 2 voor de prijs van 1!

Turbo 2000 Kinderopvang Dikkie & Dik ZND Nedicom MCB Direct Hesta Wijkman PHC Elk Aannemersbedrijf van Rijswijck Bubbelkoning Coolworld Heatworld SRP ZUID BV