Acht F2 – Nuenen 5-0 (17-10-2015)

De eerste wedstrijd van de competitie was uit tegen Nuenen. Daar wonnen we vrij eenvoudig met 0-3. De uitslagen van de laatste weken gaven aan dat Nuenen steeds beter presteert. Wij halen echter ook met de week een hoger niveau. Met een goed gevoel en een compleet team begonnen we aan de wedstrijd.

De eerste 5 minuten ging de wedstrijd gelijk op. De strijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af en echte kansen deden zich niet voor. Na deze aftastende fase begonnen de mannen van Acht elkaar steeds beter te vinden. De bal ging goed rond en we werden langzaamaan sterker dan de groen-witte opponent. Als ze de bal al eens veroverden was iedereen zo gedreven en fel, dat we deze binnen 3 seconden weer heroverden. De eerste goede kans van de wedstrijd was voor Kian. Zijn schot ging helaas voorlangs. Enkele minuten later kreeg hij echter een herkansing aangeboden van Koen en nu was het wel raak.

Weer 3 minuten later waren de rollen omgekeerd. Kian zette goed door en speelde de bal op Koen. Ook hij faalde niet en hij bracht de stand op 2-0. Voor de wedstrijd hadden we al afgesproken dat we bij een goede schietkans best wel eens van afstand mochten uithalen. Vlak voor rust voegde Liam de daad bij het woord. Met een fantastische poeier bracht hij de ruststand via de binnenkant van de paal op 3-0.

In de rust gaven we aan dat we allemaal lekker fel waren, goed overspeelden en bleven werken. We moesten nog wel beter letten op onze posities. Als je beter bent dan de tegenstander, dan is het verleidelijk om allemaal te gaan aanvallen en allemaal centraal op het veld te gaan voetballen. Het is juist slimmer om het veld “groot” te houden om meer ruimte voor onszelf te creëren. We zouden in de 2e helft hier nog meer op letten.

Wat in de 2e helft opviel was dat we mede hierdoor elkaar nog beter wisten te vinden en dat ons combinatiespel nog beter werd. Soms wilden we zoveel blijven overspelen en elkaar de goal gunnen dat we hierdoor juist vergaten te scoren. Verdedigend gaven we ook helemaal niks weg. De verdediging met Timo, Cas, Liam en River stond als een huis. De enkele keren dat Luna in actie moest komen stond ze weer op haar post (ook tijdens de penaltyserie ranselde ze voor de 2e x dit seizoen alle ballen uit het doel). Voorin begonnen Tim V. en Tim vd H. zo vroeg met druk zetten dat we daar al vaak de bal wisten te veroveren.

Ook in de tweede helft wisten we te scoren. Met een bekeken boogbal maakte Liam zijn 2e afstandsgoal van de ochtend.

De eindstand van 5-0 werd bereikt via de eerste goal van Lars. Na goed doorzetten (wat hij deze wedstrijd uitstekend deed!) scoorde hij met een harde knal in de hoek.

Samengevat: een goede, leuke, sportieve wedstrijd (met bovendien een uitstekende leidsman 🙂 ) We hebben goed overgespeeld, keihard gewerkt, we waren fel in de duels en gunden elkaar alles. Kortom: WE WAREN EEN (H)ECHT TEAM !!!!

Super Sunday 7 april

Zondag 7 april is het weer Super Sunday. Na afloop van de wedstrijd Acht – Hoogeloon wordt het weer feest in de kantine. Een DJ, lekkere hapjes en diverse spelletjes zullen weer zorgen voor een geweldige sfeer. Nu maar hopen dat de mannen van het 1e een overwinning boeken en […]

In maart is er op alle donderdagavonden tussen 22 en 23 uur een happy hour. Alle biertjes 2 voor de prijs van 1!

Turbo 2000 Kinderopvang Dikkie & Dik ZND Nedicom MCB Direct Hesta Wijkman PHC Elk Aannemersbedrijf van Rijswijck Bubbelkoning Coolworld Heatworld SRP ZUID BV