Acht E1 – Best Vooruit E1

Eindelijk was het zo ver! De competitie is weer begonnen. Na vele oefenwedstrijden 9 tegen 9 begon Acht E1 onder leiding van de nieuwe aanvoerder Timo thuis tegen de zeer hoog aangeschreven Best Vooruit. In mei hadden de jongens daar een oefenwedstrijd met 13-2 van verloren.

Het was onze keeper Guus die meteen liet zien waarom hij van F5 naar E1 is gegaan. Met drie knappe reddingen hield hij Acht op de been. Na een minuut of vijf was het toch 0-1, daar kon Guus niets aan doen. Via een mooie aanval via Luc en Guy ronde Pim beheerst af: het stond zowaar gelijk. Maar niet lang want Best Vooruit maakte snel 1-2 en 1-3. De 1-3 viel uit een corner, en dit is wel een aandachtspunt voor E1. Bij deze ga ik een beloning geven bij de eerste wedstrijd waarbij Acht geen tegen doelpunt uit een corner tegen krijgt! Dan trakteer ik na de wedstrijd op een broodje kroket (of iets anders). Later in de wedstrijd werden corners overigens beter verdedigd. Zowel Luc als Casper kopte de bal daadwerkelijk weg.

Na de 1-3 bleef Acht toch vrij goed voetballen. Op links was Kay vaak goed aanspeelbaar, en Axel werkte hard. Vooral Luc en Guy waren heel goed op dreef.  Via goed doorzetten van  Guy en een prima pass scoorde Thomas beheerst met de binnenkant van de voet: 2-3. Guy was nog niet tevreden en maakte zelf door attent te zijn de 3-3! Even later nam Luc een prima corner, Pim kopte door waarna Sam 4-3 scoorde. Een heel verrassende tussenstand die de leiders van Best Vooruit behoorlijk nerveus maakte. Best Vooruit maakte echter nog voor rust gelijk en zelfs een 4-5 voorsprong. Echt een heel goede eerste helft van Acht. Best Vooruit bleek aanvallend en op het middenveld sterk, maar verdedigend eigenlijk heel zwak.

Door slecht uitverdedigen werd het meteen na rust 4-6. Dat was jammer. Ook dit is een aandachtspunt. Als Guus niet snel naar de zijkant kan uitnemen, dan moet de bal van de grond worden uitgetrapt. Dit moet iemand doen die de bal heel ver kan trappen, anders komt Acht meteen onder druk te staan. Bovendien moeten de aanvallers en middenvelders wel klaar staan om de bal te ontvangen.

Pim bracht met zijn tweede goal nog even de spanning terug: 5-6. Daarna was het echter klaar. Best Vooruit liep nog uit naar 5-9, mede dankzij Guus die nog regelmatig uitstekend redde, en ook Casper, Timo en Jordy verdedigden nog sterk.

Toch een positief begin van deze competitie. De jongens van Acht speelde veel beter dan verwacht!

Super Sunday 7 april

Zondag 7 april is het weer Super Sunday. Na afloop van de wedstrijd Acht – Hoogeloon wordt het weer feest in de kantine. Een DJ, lekkere hapjes en diverse spelletjes zullen weer zorgen voor een geweldige sfeer. Nu maar hopen dat de mannen van het 1e een overwinning boeken en […]

In maart is er op alle donderdagavonden tussen 22 en 23 uur een happy hour. Alle biertjes 2 voor de prijs van 1!

Turbo 2000 Kinderopvang Dikkie & Dik ZND Nedicom MCB Direct Hesta Wijkman PHC Elk Aannemersbedrijf van Rijswijck Bubbelkoning Coolworld Heatworld SRP ZUID BV