Nieuwsbrief (o.a. met nadere berichtgeving omtrent Corona-virus)

Van de voorzitter

Beste leden,

De afgelopen 2 maanden is er veel gebeurd. Iets wat niemand ooit heeft mee gemaakt en hopelijk ook nooit meer mee zal gaan maken. Het Corona-virus heeft ons leven drastisch op de kop gezet en ons laten beseffen dat een spelletje voetbal ineens erg betrekkelijk is t.o.v. de gezondheid van mensen. Er zijn al flink wat maatregelen genomen en het enige wat wij als bestuur konden doen is het kabinet en het RIVM hierin volgen. Gelukkig is er enigszins goed nieuws omdat afgelopen dinsdag er versoepelingen zijn aangekondigd, wat inhoudt dat de jeugd weer mag gaan trainen.

Ondanks dat het voetbal stil ligt zijn wij achter de schermen toch met verschillende andere belangrijke zaken bezig geweest en zouden wij jullie middels deze nieuwsbrief graag willen informeren.

Kunstgras

Op de planning stond al dat het kunstgras van ons hoofdveld vervangen zou worden aan het einde van dit seizoen. Dit is door de Corona-perikelen naar voren gehaald en zal al over 2 weken worden afgerond, zodat wij vanaf 13 mei weer 2 velden ter beschikking hebben om te kunnen trainen. Ook zijn we met de gemeente nog in onderhandeling om de verlichting van het hoofdveld te vervangen door LED-verlichting.

Het trainingsveld daarentegen is niet meer beschikbaar t/m eind augustus, omdat het groot onderhoud inmiddels al in volle gang is. Dus dit veld niet meer betreden a.u.b.!

Kledingsponsor

Na dit seizoen hebben onze Jeugdsponsors “De Lage Landen” en “Hof van Brabant” aangegeven te gaan stoppen. Wij willen hun hartelijk bedanken voor hun vele jaren steun die wij hebben mogen ontvangen voor onze Jeugdleden.

Ook loopt aan het einde van dit seizoen het kleding sponsorcontract af met Nike. Dit contract liep via de PSV-Fanstore vanwege onze samenwerking met PSV. Aangezien PSV helemaal over gaat naar een nieuwe sponsor PUMA, waren wij genoodzaakt om op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden. Na een uitvoerige selectie procedure zijn wij blij dat we een nieuwe partner hebben gevonden, nl. “Brabant Sport”. Dit betekent dat wij door kunnen gaan met Nike en voor het nieuwe seizoen al 300 nieuwe shirts hebben besteld voor de gehele Jeugd. Wij hopen hier binnenkort ook weer 2 nieuwe shirtsponsors voor te vinden.

Van de elftalcommissie

We hopen in de komende weken de inventarisatie af te kunnen ronden van alle spelers die in het komende seizoen actief door willen gaan bij Acht. Daarna willen we dan zo snel mogelijk de nieuwe elftalindeling bekend gaan maken. Door de grote doorstroom van Jeugdspelers is het al wel zeker dat er een nieuw 3e elftal geformeerd zal gaan worden. Dit elftal zal voornamelijk bestaan uit afvallers van de selectie. Zij blijven nog wel “in beeld” om nog de kans te krijgen om terug te kunnen keren naar de selectie.

Van de activiteitencommissie

De activiteiten die nog op de planning staan zijn op 13 juni de Pub-kwis en op 28 juni de penalty-bokaal. Jullie zullen wel begrijpen dat deze activiteiten zeer waarschijnlijk niet door zullen gaan. Wanneer hier meer duidelijkheid over is, laten wij dit natuurlijk zo snel mogelijk weten.

Van de jeugdcommissie

Vanaf 28 april zijn de COVID-19 maatregelen gelukkig enigszins versoepeld en mogen de jeugdteams, onder strikte voorwaarden, weer gaan trainen. Inmiddels zijn de jeugdleiders en –trainers op de hoogte gebracht van het trainingsschema en de daarbij geldende voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Op dit moment is nog niet duidelijk of het jeugdkamp van vrijdag 26 t/m zondag 28 juni doorgang kan vinden. Vooralsnog kunnen wij alleen maar afwachten of bij de Corona-maatregelen vanuit de overheid en het RIVM op dat moment een jeugdkamp is toegestaan.

Van de penningmeester

Het mag duidelijk zijn dat onze club ook financieel enorm wordt getroffen door de Coronamaatregelen. De kantine-inkomsten lopen met 25% terug en de uitgaven lopen in veel gevallen gewoon door. Ondanks een bijdrage in de kosten vanuit de overheid zal er zeer waarschijnlijk een financieel tekort ontstaan. Om dit verwachte tekort niet verder te laten oplopen heeft het bestuur besloten om voor het 2e kwartaal van 2020 toch de contributie te innen. Wij rekenen op jullie begrip voor dit besluit.

Tot slot…

Al met al is er een absurd einde gekomen aan het lopende seizoen. Geen kampioenen en geen degradanten. Dus ook geen gezellige feestjes om het e.e.a. te vieren. Ook wanneer de senioren weer mogen gaan trainen en wedstrijden spelen is vooralsnog onduidelijk. Alles zal gaan afhangen wat en wanneer er weer meer versoepelingen zullen gaan plaatsvinden. Toch zouden wij als bestuur nog enigszins het afgelopen seizoen gepast willen afsluiten maar of dit met onze jaarlijkse BBQ  gepaard kan gaan, is zeer onwaarschijnlijk.

De toekomst zal het ons leren. Voor nu is er maar één ding belangrijk; let op jezelf en blijf vooral gezond!!

Bij eventuele actuele veranderingen brengen we jullie z.s.m. op de hoogte!

  

Bestuur v.v. Acht

Trainingsschema t/m 18 juni 2020

In verband met de maatregelen rondom de Corona-crisis geldt van maandag 25 mei tot en met donderdag 18 juni 2020 een aangepast trainingsschema. Klik hier voor het trainingsschema.

Lees meer

Richtlijnen trainingen i.v.m. Coronamaatregelen

De maatregelen vanuit de overheid en het RIVM om het Coronavirus te bestrijden en verdere verspreiding te voorkomen worden gelukkig stap voor stap weer versoepeld. De jeugd tot en met 18 jaar mocht sinds eind april weer gaan trainen, sinds kort is dit ook weer toegestaan voor de seniorenteams. Aan […]

Lees meer

Nieuwsbrief (o.a. met nadere berichtgeving omtrent Corona-virus)

Van de voorzitter Beste leden, De afgelopen 2 maanden is er veel gebeurd. Iets wat niemand ooit heeft mee gemaakt en hopelijk ook nooit meer mee zal gaan maken. Het Corona-virus heeft ons leven drastisch op de kop gezet en ons laten beseffen dat een spelletje voetbal ineens erg betrekkelijk […]

Lees meer
 

Hoofdsponsor

M Heezen BV M Heezen BV M Heezen BV

Partners

De lage landen PSV Fanstore De Mispelhoef Bakermans Wero Best Band Labro verpakkingen Van der Steen Schoonmaakbedrijf Hoppenbrouwers techniek Raap Elektro en Bouwservice

SterSponsors

Turbo 2000 De Vondel & Partners Kinderopvang Dikkie & Dik ZND Nedicom MCB Direct Hesta Wijkman PHC Liebreks Aannemersbedrijf van Rijswijck Bubbelkoning