Kerst- en Nieuwjaarsgroet

Beste leden,

Met de komende kerstdagen voor de deur even een moment om terug te blikken op een heel bewogen jaar en alvast vooruit te kijken op hopelijk een jaar met een stuk minder of misschien wel zonder beperkingen.

Want Corona was natuurlijk het grote thema van 2020. Dan is voetbal maar een spelletje en blijkt dat gezondheid voorop staat. Zo kwam ook het plotselinge overlijden van Bob van de Hoogen, die 37 jaar lid was van onze club, op 42-jarige leeftijd erg hard aan. Het liet wel weer eens zien hoe een “kleine club” als Acht zo “groots” kan zijn bij het afscheid van Bob! Dit werd door familie en vrienden als “hartverwarmend” ervaren.

Wat betreft het voetbal werd het vorige seizoen abrupt afgebroken. Geen promoties, geen degradaties en geen kampioenen. Iets waar met name ons 6e elftal de dupe van werd, omdat ze goed op weg waren naar de lang gekoesterde wens van een kampioenschap!

Het leek er even op dat we in het begin van het nieuwe seizoen weer mochten gaan voetballen. Maar dit was “valse hoop”, want na een paar weken was het overduidelijk dat de 1,5 meter afstand niet te handhaven was. Ook de “halve maatregelen”, zoals het spelen zonder publiek, brachten niet de oplossing voor deze pandemie.

We zijn nu alweer 2 maanden zonder wedstrijden en voor wat betreft onze senioren erg beperkt in de mogelijkheden om te trainen. Onze jeugd is nog behoorlijk actief gebleven. Ze hebben gewoon door kunnen trainen en ook onderling wedstrijden gespeeld. Ook onze selectie is nog lang “creatief” bezig gebleven in 4-tallen, om fit te blijven voor de eventuele herstart van de competitie. De start van seizoen 2020/2021 was heel hoopvol voor ons 1e elftal met 4 duidelijke overwinningen!

Al met al snakt iedereen weer naar een gezellig potje voetbal met publiek en “de 3e helft” in de kantine! Buiten het voetbal missen we natuurlijk ook de vele activiteiten. Het tonpraten kwam te vervallen en ook de nieuwjaarsreceptie gaat niet door. Er zijn natuurlijk ergere dingen maar de vaste items van het o.a. huldigen van vrijwilligers en jubilarissen moeten we helaas vooralsnog uitstellen. Bij de Nieuwjaarsreceptie, die voor 3 januari gepland stond, zouden we de jubilarissen Wil Vorstenbosch en Jouri Klapdoor (beiden 25 jaar), Wil Brands, Leo v/d Voort, Jan Strijbos, René en Carlo van Kemenade (allen 40 jaar), Stan van Vroenhoven (50 jaar) en Guus Geurts (60 jaar) huldigen. Zonder iemand tekort te willen doen zullen we Guus extra in het zonnetje zetten. Guus heeft sinds kort zijn taken overgedragen aan diverse commissies. Guus is een clubicoon, die al meer dan 50 jaar als vrijwilliger actief is voor Acht. Hij is al eerder benoemd als erelid bij Acht en ook al geridderd in “de orde van Oranje-Nassau”. De gedachte is nu om deze huldigingen te verplaatsen naar de jaarlijkse BBQ aan het einde van het seizoen. Ook de Algemene Ledenvergadering is verplaatst naar het nieuwe jaar, de datum is nog niet bekend.

Wat we kunnen verwachten in het nieuwe jaar is moeilijk in te schatten. Onze club is nog steeds kerngezond. Echter, dit zou niet kunnen zonder de onvoorwaardelijke steun van onze leden, vrijwilligers en onze sponsors!! Na het wegvallen van onze kantine omzet, zijn deze 3 overgebleven pijlers van essentieel belang voor het gezonde voortbestaan van onze club. We moeten namelijk ook naar de toekomst blijven kijken en durven te investeren in noodzakelijke projecten. Zo staat de vervanging van de lichtinstallatie naar LED-verlichting op het hoofdveld als 1e project voor 2021 op de planning. Dit zal naar verwachting begin maart gerealiseerd zijn. Ook blijft onze kleedkamercapaciteit een punt van zorg/aandacht. Ook hierover blijven we in contact met de gemeente om tot een oplossing te komen. We houden jullie hierover natuurlijk op de hoogte.

Rest mij iedereen, namens het bestuur, ondanks alle beperkingen, fijne kerstdagen en een gelukkig, voorspoedig en vooral gezond 2021 toe te wensen!

 

John van Kemenade
Voorzitter v.v. Acht

Kerst- en Nieuwjaarsgroet

Beste leden, Met de komende kerstdagen voor de deur even een moment om terug te blikken op een heel bewogen jaar en alvast vooruit te kijken op hopelijk een jaar met een stuk minder of misschien wel zonder beperkingen. Want Corona was natuurlijk het grote thema van 2020. Dan is […]

Lees meer

Verplichte winterstop t/m 19 januari 2021

In aansluiting op de per 14 december afgekondigde strengere maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus, heeft het bestuur besloten om m.i.v. dinsdag 15 december alle trainingen en/of wedstrijden voor zowel jeugd als senioren af te gelasten. Het sportpark blijft gesloten t/m dinsdag 19 januari 2021. Indien er eerder versoepelingen mogelijk […]

Lees meer

Even voorstellen: Nico van den Nieuwenhof

Ieder (jeugd)lid van vv Acht moet zijn/haar sport kunnen beoefenen in een veilig sportklimaat. Om dit te kunnen waarborgen zijn er gedragsregels opgesteld. Als aanvulling op deze gedragsregels is een vertrouwenspersoon aangesteld. In dit bestuursbericht stel hij zich graag aan jullie voor.

Lees meer
 

Hoofdsponsor

M Heezen BV M Heezen BV M Heezen BV

Partners

De Mispelhoef Bakermans Best Band Labro verpakkingen Van der Steen Schoonmaakbedrijf Hoppenbrouwers techniek Raap Elektro en Bouwservice Brabant Sport 2000 Strik Creemers en Partners

SterSponsors

Turbo 2000 De Vondel & Partners Kinderopvang Dikkie & Dik ZND Nedicom MCB Direct Hesta Wijkman PHC Liebreks Aannemersbedrijf van Rijswijck Bubbelkoning Coolworld Heatworld