Acht F6 – Bladella F9 0-5 (28-03-2015)

Op de verjaardag van Timo moesten we aantreden tegen de koploper uit onze klasse, Bladella. De blauw-witten hadden al hun wedstrijden nog gewonnen en in de uitwedstrijd hadden we na een hele goede eerste helft (1-0) toch een 6-0 nederlaag geleden. Vooraf hadden we dus al aangegeven dat onze winst zou liggen in goed voetbal, strijd leveren, sportief blijven en laten zien dat we als team vooruit blijven gaan.

Met Tim V. de eerste helft in de goal gingen we om 09.00 uur van start. Ook nu boden we de Bladelnaren goed partij. Ze waren weliswaar wat sterker, maar tot heel veel grote kansen leidde dit niet. Toch moesten we na 8 minuten de eerste tegengoal toestaan. Na een goede aanval werd de bal in de verre hoek geschoven. Acht was echter niet aangeslagen en bleef met volle inzet ten strijde trekken. Na een fantastisch uitgespeelde aanval kon Finn de bal net niet goed onder controle krijgen om uit te kunnen halen voor de gelijkmaker. Twee minuten voor het rustsignaal zorgde een droog afstandschot voor een verdubbeling van de voorsprong voor Bladella.

In de rust gaven de trainers aan dat het hartstikke goed ging. We kozen ervoor om onze spits nog iets dieper te laten staan, ook als we aan het verdedigen waren, om zo wellicht toch een goaltje mee te kunnen pikken vanuit de counter. Koen trok het keepersshirt aan voor de 2e helft en we waren klaar voor de volgende 20 minuten.

Hoewel Koen, net als Tim, een antwoord had op de meeste schoten van Bladella, moest hij na zes minuten het antwoord schuldig blijven op een goed uitgespeelde aanval met een goede afronding. Het leek wel of de 0-3 voor nog wat extra kracht zorgde bij onze spelers, want we werden zelfs iets sterker. Dit leidde tot een schitterende counter, waarbij Tim vd H. alleen op de goal af kon gaan. Met een mooi schot tikte hij de bal langs de keeper, maar via de binnenkant van de paal rolde de bal over de lijn naar de andere paal. Daar waar de spelers en een deel van de supporters dachten aan een goal voor Acht, gaf de scheidsrechter aan dat de bal de lijn niet had gepasseerd. Dit werd later bevestigd door de toeschouwers achter de goal. De wedstrijd leek op 0-3 af te stevenen, maar in de laatste minuut wist Bladella nog 2x te scoren, waardoor er uiteindelijk 0-5 op het scorebord kwam te staan. Eigenlijk een net iets te grote uitslag, gezien de krachtsverhouding.

We moeten concluderen dat Bladella helaas nog een maatje te groot is, maar dat Acht zichzelf weer kranig heeft geweerd. En gezien het verschil in lengte en leeftijd tov een aantal Bladella-spelers hebben we het weer echt goed gedaan. We zijn niet weggespeeld en hebben een aantal hele mooie aanvallen laten zien. Bovendien hebben we de penaltyserie gewonnen :). Na de wedstrijd trakteerde Timo (vandaag als aanvaller geposteerd) ook nog eens op zakjes chips.

– Nika: ondanks haar buikpijn had ze enkele solo’s, waarbij meerdere tegenstanders werd uitgespeeld

– Lars: wederom een sterke wedstrijd, met mooie rushes langs de zijlijn

– Kian: voor of achter, het maakt niet uit, hij blijft gaan en werken voor de ploeg

– Sophie: geeft alles en wordt technisch steeds beter. Goede wedstrijd.

– Lewis: had er zin in en was gefocust. Ga zo door.

Volgende week spelen we weer thuis. Om 09.00 uur ontvangen we EFC uit Eersel. Papa’s, mama’s, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, vrienden en vriendinnen, kom ons allemaal aanmoedigen!

 

Pitch je voetbaldroom!

Van donderdag 16 november tot en met zaterdag 9 december hebben amateurvoetballers de mogelijkheid om de ultieme voetbaldroom van hun team of club te delen met ING. Zes voetbalteams van zes verschillende voetbalclubs in Nederland zien tijdens de campagne ‘Pitch je voetbaldroom’ hun droom daadwerkelijk uitkomen. Met het verwezenlijken van […]

Lees meer

Achtse Embassy 2018

Zaterdag 20 januari wordt er weer gestreden om de felbegeerde Achtse Embassy 2018. Deelnemers (max. 30 personen) kunnen zich vanaf heden inschrijven. Hoe dat kan? Klik daarvoor hier dan ziet u daaromtrent nadere informatie.

Lees meer

Nieuwjaarsreceptie

Zondag 7 januari is het weer zover. We gaan dan weer proosten op het Nieuwe jaar 2018. Iedereen is welkom. Er worden diverse personen gehuldigd en in het zonnetje gezet. We rekenen op een grote opkomst, zodat het zoals gebruikelijk weer een leuke middag wordt. Tot de 7e januari. Klik […]

Lees meer
 

Hoofdsponsor

M Heezen BV M Heezen BV M Heezen BV

Partners

De lage landen Hof van Brabant Televak centers PSV Fanstore De Mispelhoef Bakermans Philips Wero Best Band Labro verpakkingen Van der Steen Schoonmaakbedrij

SterSponsors

Turbo 2000 De drankenhandel De Vondel & Partners Kinderopvang Dikkie & Dik ZND Nedicom MCB Direct Vogels Hesta Wijkman FT Beton Femia Gordijnenatelier Aannemersbedrijf van Rijswijck Escape Hunt